actueel

actueel

welzijn

vrije tijd & verenigingen

hartplus

positieve gezondheid

actueel

welzijn

vrije tijd & verenigingen

positieve gezondheid

actueel

welzijn

vrije tijd & verenigingen

positieve gezondheid

Welzijn > Voeding

“Gezond voedsel eten” is ontzettend belangrijk voor een goede balans in het leven. Dat klinkt heel logisch.

Maar wat is gezond voedsel eigenlijk? In de media, in kranten/tijdschriften en op internet raak je als consument de draad snel kwijt. De een zegt weinig koolhydraten, de ander zegt weinig vetten. Een volgende zegt calorieën tellen en een ander zegt vasten. Vaak verwarrende informatie die elkaar niet zelden tegenspreekt. Hoe kun je als consument dan gezonde keuzes maken?

En het wordt er allemaal niet makkelijker op doordat de meerderheid van de producten in supermarkten ook nog eens ultrabewerkt zijn. Dat wil zeggen dat die producten per portie veel calorieën, suiker, verzadigd vet en zout bevatten en maar weinig vitamines, mineralen en vezels. Het is vaak zo bedacht dat we er makkelijk te veel van eten, het is gemaksvoedsel. En het wordt bovendien óveral om ons heen verkocht, niet alleen in de supermarkten maar ook bij tankstations, winkels, perrons, kantines en zelfs ziekenhuizen! We zijn dus omringd door gemaksvoedsel!

“Gezond voedsel eten” is belangrijk maar dus helemaal niet zo eenvoudig. Om u in dit oerwoud van ingewikkelde voedingsmogelijkheden wat richting en tips te geven, treft u hier een aantal betrouwbare en zeer informatieve websites. Doe er uw voordeel mee.

Deze website wordt onderhouden voor en door de bewoners van de wijk Slangenbeek.

Social

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en activiteiten in Slangenbeek Hengelo. We versturen ongeveer 2x per jaar een nieuwsbrief.

© Gemeente Hengelo | website Studio Jimmy Lou