actueel

actueel

welzijn

vrije tijd & verenigingen

hartplus

positieve gezondheid

actueel

welzijn

vrije tijd & verenigingen

positieve gezondheid

actueel

welzijn

vrije tijd & verenigingen

positieve gezondheid

Anderen groeten is goed voor je gezondheid!

door | jan 10, 2024 | Slangenbeek Gezond

Onlangs heeft de Wereldgezondheidsorganisatie verklaard dat eenzaamheid een mondiaal probleem voor de volksgezondheid is – een probleem dat net zo erg is als het roken van vijftien sigaretten per dag. Psychologen zeggen dat een dergelijke eenzaamheid verband houdt met de mate van isolatie die in de meeste westerse moderne samenlevingen wordt gerapporteerd. Mensen hebben de neiging om op zichzelf te blijven en alleen te praten met mensen die ze al kennen.

Een recent groot onderzoek, uitgevoerd door Turkse en Britse onderzoekers suggereert dat het begroeten van vreemden je geluksniveau kan verhogen. Uit vragenlijstonderzoek onder duizenden mensen bleek dat degenen die korte interacties hadden met onbekenden, zoals een praatje of ‘hallo’ zeggen, zich gelukkiger voelden. Ze gaven aan meer tevreden te zijn met hun leven. Volgens de onderzoekers kan het contact maken met vreemden bijdragen aan het gevoel dat je tot een gemeenschap behoort. Dit vermindert eenzaamheid en verhoogt de ervaren kwaliteit van leven.

De bevinding benadrukt het belang van vriendelijkheid en openheid naar onbekenden toe. Kleine momenten van verbinding kunnen veel uitmaken voor ons welzijn. Zeg dus eens wat vaker hallo!

https://medicalxpress.com/news/2023-12-strangers-boost-happiness.html

Deze website wordt onderhouden voor en door de bewoners van de wijk Slangenbeek.

Social

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en activiteiten in Slangenbeek Hengelo. We versturen ongeveer 2x per jaar een nieuwsbrief.

© Gemeente Hengelo | website Studio Jimmy Lou