actueel

actueel

welzijn

vrije tijd & verenigingen

hartplus

positieve gezondheid

actueel

welzijn

vrije tijd & verenigingen

positieve gezondheid

actueel

welzijn

vrije tijd & verenigingen

positieve gezondheid

Welzijn > Meldpunten

Éen op de acht mensen krijgt in zijn of haar leven met (een vorm van) huiselijk geweld te maken, en gemiddeld genomen zit één kind uit de klas in een onveilige thuissituatie. Bij geweld denken we aan blauwe plekken of schaafwonden. Die zijn zichtbaar, maar dat ligt anders bij emotionele mishandeling, seksueel misbruik, financiële uitbuiting door een familielid en stalking door een ex-partner. Deze is vaak helemaal niet zichtbaar.

Dit bespreekbaar maken is lastig. Lastig als je het zelf meemaakt, maar ook het als je het ziet bij iemand anders. Wat doe je met je onderbuikgevoel en zorgen die je kan hebben? De sociaal werkers van Wijkracht kunnen je helpen om een uitweg te vinden of advies geven over wat je kunt doen voor jou of die ander.

Heb je vermoedens dat er misschien iets gaande is bij iemand die je kent of zit je met zorgen over je eigen situatie? Via veiligthuistwente.nl kan je ook zelf veilig en anoniem contact opnemen en/of met de professionals van Wijkracht erover praten. Want geweld stopt niet vanzelf. Daar moeten we samen iets aan doen.

Info filmpje werkwijze Veilig thuis:  

Deze website wordt onderhouden voor en door de bewoners van de wijk Slangenbeek.

Social

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en activiteiten in Slangenbeek Hengelo. We versturen ongeveer 2x per jaar een nieuwsbrief.

© Gemeente Hengelo | website Studio Jimmy Lou