actueel

actueel

welzijn

vrije tijd & verenigingen

hartplus

positieve gezondheid

actueel

welzijn

vrije tijd & verenigingen

positieve gezondheid

actueel

welzijn

vrije tijd & verenigingen

positieve gezondheid

Welzijn > Eenzaamheid

Van jong tot oud; iedereen kan zich eenzaam voelen. In Hengelo en ook in de wijk Slangenbeek zijn er verschillende activiteiten, ontmoetingsmogelijkheden en vormen van ondersteuning om eenzaamheid te verminderen en te voorkomen. 

Oorzaken

Eenzaamheid kan om verschillende redenen ontstaan. Armoede, de Nederlandse taal niet vaardig zijn, nieuw zijn in de stad, verlies van een dierbare, pesterijen op het werk, lichamelijke problemen; het kan eenzame gevoelens tot gevolg hebben. Wijkracht zet zich in om iedereen op een eigen manier mee te laten doen in de samenleving. Dat doen wij samen met de gemeente Hengelo, verschillende vrijwiligersorganisaties, winkeliers, ondernemers, zorginstanties en met de inzet van onze eigen professionals en vrijwilligers.

Informatie, advies en activiteiten

Met informatie, advies en activiteiten zorgen wij dat mensen meedoen en meetellen. De professionals van Wijkracht bieden informatie over het herkennen van eenzaamheid, geven advies in hoe hiermee om te gaan en wij bieden activiteiten aan. In Hengelo zijn er veel (groeps)activiteiten die Wijkracht samen met verschillende partners en bewoners uitvoert.

Zelfontplooiing en zingeving

Naast het deelnemen aan activiteiten is er ook de mogelijkheid om zelf activiteiten te ontplooien. Denk aan het inzetten van je eigen kwaliteiten, de winwin weten te vinden. Bijvoorbeeld d.m.v. het bijwonen en/of ontwikkelen van een bewonersinitiatief, waarbij Wijkracht je kan ondersteunen. Waar ben jij goed in? Waar word jij blij van? Wat heb jij nodig om de zingeving te (her)vinden? Dit kan op allerlei manieren. Samen met jou kijken we wat jij nodig hebt om dit weer terug te vinden.

Wil je met ons in gesprek hierover? Heb je vragen? Neem contact op met Wijkracht, tel: 088-945 57 22 of mail naar: info@wijkracht.nl  neem een kijkje op onze website: www.wijkracht.nl

Algemeen

Algemeen

Deze website wordt onderhouden voor en door de bewoners van de wijk Slangenbeek.

Social

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en activiteiten in Slangenbeek Hengelo. We versturen ongeveer 2x per jaar een nieuwsbrief.

© Gemeente Hengelo | website Studio Jimmy Lou