actueel

actueel

welzijn

vrije tijd & verenigingen

hartplus

positieve gezondheid

actueel

welzijn

vrije tijd & verenigingen

positieve gezondheid

actueel

welzijn

vrije tijd & verenigingen

positieve gezondheid

Welzijn > Echtscheiding

Scheiden of uit elkaar gaan

Wanneer u getrouwd bent en u wilt gaan scheiden, dan moet u een verzoek tot echtscheiding indienen bij de rechter.
Als u en uw partner het onderling eens zijn over de scheiding, kunt u beiden één mediator of één advocaat in de arm nemen. Vraagt u alleen de echtscheiding aan of komt u er onderling niet uit, dan kunt u allebei een eigen advocaat nemen.

Verbreken relatie

Wanneer uw relatie verbroken wordt en u niet getrouwd bent geweest met uw partner en geen geregistreerd partnerschap bent aangegaan met uw partner kan het toch zo zijn dat er bepaalde rechten zijn ontstaan en u bepaalde zaken moet regelen.

Kinderen en scheiden

Zowel voor echtscheiding als voor het verbreken van een relatie geldt; als u samen minderjarige kinderen hebt (en er is sprake van gezamenlijk gezag), bent u verplicht een ouderschapsplan op te stellen. In een ouderschapsplan worden de onderlinge afspraken over de kinderen vastgelegd zoals de kinderalimentatie en de omgangsregeling.

Informatie en advies

Bij het verbreken van een relatie komt er veel op u af. De onderstaande links kunnen u alvast een beetje op weg helpen. Mocht u er niet uit komen, of u wilt graag meer informatie? Dan kunt u Wijkracht bellen, wij denken graag met u mee.

Algemeen

Voor kinderen

Algemeen

Voor kinderen

Deze website wordt onderhouden voor en door de bewoners van de wijk Slangenbeek.

Social

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en activiteiten in Slangenbeek Hengelo. We versturen ongeveer 2x per jaar een nieuwsbrief.

© Gemeente Hengelo | website Studio Jimmy Lou