actueel

actueel

welzijn

vrije tijd & verenigingen

hartplus

positieve gezondheid

actueel

welzijn

vrije tijd & verenigingen

positieve gezondheid

actueel

welzijn

vrije tijd & verenigingen

positieve gezondheid

Welzijn > Bewegen

Nederlanders zitten gemiddeld bijna 9 uur per dag. Zitten is niet goed voor een mens. Het verhoogt de kans op overgewicht en tal van daaraan gerelateerde chronische ziekten. Er wordt tegenwoordig wel gezegd: zitten is het nieuwe roken.

Regelmatig bewegen is een van de goedkoopste en beste remedies om een betere gezondheid te krijgen en te houden. Hoe vaker, langer en intensiever, hoe beter.

De Beweegrichtlijn voor volwassenen is 150 minuten per week matig intensief bewegen en 2x per week spier- en bot versterkende activiteiten. Dat is dus ongeveer 20 minuutjes per dag.

 

Lukt het jou om deze gezonde gewoonte in jouw dagelijkse dag in te passen? Kijk eens voor tips op de website www.allesoversport.nl of sluit je aan bij de verschillende wandelgroepen in onze wijk.

Kom in beweging!

Van meer bewegen krijg je meer energie.

Je humeur verbetert door meer bewegen.

Stress hormonen dalen door meer bewegen.

Je komt door meer bewegen lekker in je vel te zitten.

Dit alles zorgt ervoor dat afvallen makkelijker gaat.

Wilt u graag bewegen of meer bewegen maar weet u niet zo goed hoe? Of vindt u het lastig een passende sport te vinden? De beweegcoach van Wijkracht helpt u graag op weg. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Ga naar de website van Wijkracht.

Zie hieronder de tegels met meer info en aanvullende links en apps.

 

Deze website wordt onderhouden voor en door de bewoners van de wijk Slangenbeek.

Social

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en activiteiten in Slangenbeek Hengelo. We versturen ongeveer 2x per jaar een nieuwsbrief.

© Gemeente Hengelo | website Studio Jimmy Lou